Млад мъж опита да се самоубие с разредител за боя
Автор: Екип Varna24.bg 15:13 / 06.12.2011Коментари ()855
© Varna24.bg
Млад мъж направи опит за самоубийство с разредител за боя, каза доц. д-р Петко Маринов от клиниката за интензивно лечение и остри интоксикации във Военноморската болница във Варна. Пациентът бил приет по спешност в токсикологията в петък, като първоначално заявил, че погълнал отровната течност, сипана в шише без етикет, по невнимание. После обаче станало ясно, че имал лични проблеми, които решил да приключи чрез самоотравяне. Мъжът бе изписан в добро състояние вчера. Химичните анализи ще покажат какъв точно е бил видът на разредителя.

В клиниката е приет по спешност и 14-годишен ученик с остро отравяне от алкохол. Момчето е докарано в безсъзнание с линейка на "Бърза помощ" около 22 ч. в неделя. През нощта го стабилизирахме и сутринта майка му дойде да си го вземе, каза още доц. Маринов. Случаи с алкохолни интоксикации при тийнейджъри не са рядкост, оттук нататък възрастта на пострадалите няма накъде повече да пада, коментира той.
В понеделник преди обяд са хоспитализирани 2 жени. Едната от тях е психично болна и е прекалила с предписаните й лекарства. Втората е с остра алергична реакция.

През тази есен се разминахме с тежките отравяния от диворастящи гъби, не скри доц. Маринов. Причините се крият най-вече в климатичните условия, които са възпрепятствали традиционните любители на безплатния деликатес. Със застудяването на времето през декември отравянията с гъби от гората намаляват рязко, сочи практиката на варненската токсикология.

Източник: в. Черно море


https://www.varna24.bg/novini/varna/Mlad-muzh-opita-da-se-samoubie-s-razreditel-za-boya-310706
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.