Започнаха празничните дни за годишнина на НУИ "Д. Христов"
Автор: Екип Varna24.bg 09:54 / 12.12.2011Коментари ()794
Бивши и настоящи ученици от
НУИ "Д.Христов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
С концерт на 11.12.2011 г., посветен на 170-годишнината на чешкия композитор Антонин Дворжак / учител на Добри Христов в Прага / започнаха празничните дни, посветени на 67 години от създаването на Национално училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна.

На 12 декември от 18.00 ч. в галерия "Актив Арт" се открива изложба на класовете от специалност "Изящни изкуства". В нея са включени 80 творби в областта на живописта, графиката, скулптурата и компютърната графика - учебни етюди,картини, създадени по време на есенния пленер в град Елена и град Варна, както и свободни работи. На вниманието на публиката младите художници представят пейзажи, натюрморти, портрети, фигурални композиции - разнообразни като теми, сюжети и пластични постижения.

На 14.12. 2011 г. от 18.00 ч. в зала № 1 на ФКЦ - Варна млади музиканти и балетисти ще представят пред варненската публика най-доброто от своите постижения. Ще видим освен изявени солисти, лауреати на награди от престижни национални и международни конкурси, и камерни, балетни и оркестрови формации. Под палката на младия и утвърден вече музикант Страцимир Павлов ще прозвучи "Tintinnabulum" - от Първия албум "Песни на Sanctuary" , част от проекта Adiemus на уелския композитор Карл Дженкинс .

На 18.12.2011 г. в предаването "Фестивали" на Радио Варна ще гостуват солисти и камерни изпълнители.

Стремежът на учителите и учениците е да покажат,че традицията е жива и 67 години вече в национално училище по изкуствата "Добри Христов" - Варна продължават делото на основателите, развивайки творческия потенциал на младите хора, като запазват приемствеността между поколенията и отстояват стойностното в изкуството.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Zapochnaha-praznichnite-dni-za-godishnina-na-NUI-D-Hristov-312011
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.