Орязаха парите за мебели за Дома на запасните офицери
Автор: Екип Varna24.bg 16:13 / 15.12.2011Коментари ()1308
© Varna24.bg
Новопостроеният дом на Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резерва във Варна няма да получи безвъзмездно офис обзавеждане на стойност 16 000 лева. Това решиха на сесия общинските съветници, след като предложението на администрацията събра само 29 от необходимите 34 гласа. Двама от местните депутати гласуваха против, а единадесет - "въздържал се".

Идеята на кмета да се учреди право на безплатно ползване на мебелите за срок от 10 години. В замяна на това, общината щеше да получи възможност да ползва без заплащане заседателната зала в сградата, ако тя не е ангажирана с прояви на съюза.

Против решението отново се обяви съветникът от "Синята коалиция" Николай Недков. Той посочи, че след 10 години, офис обзавеждането ще е негодно за ползване. По думите му има редица обществени организации, които са в лошо положение и трябва да им се помогне. За пример той даде Съюза на инвалидите, които не можели да си плащат разходите. Не бива да се харчат общински средства за Съюз, който има възможност да си построи такава луксозна сграда, коментира съветникът.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Oryazaha-parite-za-mebeli-za-Doma-na-zapasnite-oficeri-313158
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.