Потвърдиха първоначалния арест на мъж, отглеждал марихуана
Автор: Екип Varna24.bg 15:42 / 20.12.2011Коментари ()932
© Varna24.bg
Варненският апелативен съд потвърди първоначалния арест на Славчо Славов, чиято оранжерия за марихуана ТЗ БОП във Варна разкриха миналата седмица. Акцията на спецслужбите бе на 15 декември 2011 година в къщата, обитавана от Славов в с.Войводино.

Тогава бяха открити и иззети 296 стръка растения от рода на индийския коноп, повече от килограм полуизсушена тревна маса от същия вид и 350 грама марихуана, препарати и пособия за работата на специализираната оранжерия. Ден по-късно, Варненският окръжен съд определи първоначална мярка за неотклонение спрямо 41 годишния Славчо, обвиняем по досъдебно производство на ТЗ БОП както за притежанието на голямо количество марихуана, така и за отглеждането й.
Днес въззивната апелативна инстанция потвърди всички основания на Варненския окръжен съд, въз основа на които е определил най-тежката процесуална мярка за принуда. Събраните доказателства обосновават предположението, че именно Славов е автор на престъпленията, за които се разследва. Всяко едно от тях е не само тежко по смисъла на закона и се наказва със затвор, но е и с висока обществена опасност. Въпреки чистото съдебно минало и липсата на криминални прояви, мъжът е положил сериозни усилия, за да организира производството на забранения от закона наркотик. На тези основания и Апелативният съд стигна да извода, че ако е с по-лека мярка за неотклонение, Славчо може да се укрие или да извърши друго престъпление.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Potvurdiha-purvonachalniya-arest-na-muzh-otglezhdal-marihuana-314431
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.