Съдът и НАП във Варна вече ще си кореспондират с e-mail-и
Автор: Екип Varna24.bg 17:00 / 04.01.2012Коментари ()692
© Varna24.bg
В резултат на проведена съвместна среща между ръководствата на Районен съд Варна и Териториалната дирекция на НАП Варна е постигната договореност за оптимизиране на документооборота между двете институции.

От Новата 2012 година съществена част от кореспонденцията между двете институции, отнасяща се до събиране на публични вземания, ще се осъществява по електронен път.

Информацията за издадените изпълнителни листи от Районен съд Варна, вземанията по които са в компетенциите на дирекция "Събиране" при ТД на НАП Варна, ще се изпраща по електронен път чрез електронен подпис. По идентичен начин от Агенцията ще бъде връщана информация за преписките, образувани срещу длъжници.

Електронната кореспонденция ще замени и писмата на хартиен носител, които двете институции си разменяха по отношение на запитванията, изпращани от ТД на НАП Варна за сумите, внесени от длъжници по сметка на взискателя, след стартиране на процедура по принудително събиране.

Между дирекция "Събиране" при ТД на НАП Варна и Районния съд вече са утвърдени образци на формуляри за трансфер на данните в процеса на събиране на публични вземания. Постигнатата договореност между двете институции за електронен обмен стъпва на конкретно разработена процедура, при уточнени реквизити и длъжностни лица, които ще осъществяват електронната кореспонденция.

Очакванията са за по-добро взаимодействие и бързина на електронния трансфер, а така също да се гарантира по-ефективно упражняване на правомощията на НАП по отношение на имущество, конфискувано или отнето в полза на държавата по силата на актове на органи на съдебната власт и при принудително събиране на публични вземания на съдебната власт.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Sudut-i-NAP-vuv-Varna-veche-shte-si-korespondirat-s-e-mail-i-317584
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.