Погнаха длъжници по морето, те разпродават от тухли четворки до овехтели тостери
Автор: Екип Varna24.bg 16:23 / 10.01.2012Коментари ()1149
© Varna24.bg
Търговци и останали без работа хора здраво са закъсали в кризата. Частни съдебни изпълнители са подгонили стотици длъжници по морето. Те разпродават всичко, което намерят - от тухли четворки до овехтели тостери и скари за пържоли.

В повечето случаи търговете са насрочени по искане на банки за непогасени кредити, но има и много задлъжнели към частни кредитори. В момента за публична продан са обявени 160 броя тухли четворки, всяка на цена от 26 стотинки. Строителният материал е собственост на айтослия. От имуществото му се продава още стар телевизор Веко с първоначална цена 25 лева и хладилник за 64 лева.

Длъжник в бургаския комплекс "Славейков" пък ще се прости с ипотекираното си жилище и цялото му обзавеждане. Той дължи пари на Сибанк и "Микрофонд" АД. На публична продан съдебният изпълнител вади употребяван тостер с цена 6,48 лева и загоряла електрическа скара на същата стойност. На длъжника ще бъде продадена и миниатюрна кръгла масичка от стъкло, която е обявена за 22 лева.

С овехтялото си обзавеждане ще се раздели дребен търговец от Несебър. В този случай ще бъдат разпродадени кожен диван и две сепарета от заведение. Има и още по-драстични случаи, в които на публична продан се обявяват бебешки кревати, ученически бюра и дори огледала за баня.

Източник: в. "Стандарт"



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Pognaha-dluzhnici-po-moreto-te-razprodavat-ot-tuhli-chetvorki-do-ovehteli-tosteri-319062
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.