Цената на плодовете и зеленчуците по варненските пазари продължава да пада
Автор: Екип Varna24.bg 17:12 / 10.01.2012Коментари ()931
© Varna24.bg
Цената на плодовете и зеленчуците по варненските пазари продължава да пада и в началото на тази седмица, сочи наблюдение. Най-сериозно тенденцията се забелязва при доматите. На централния пазар те са поевтинели с 40 до 50 стотинки. Килограм от вносните домати може да се намери на колхозния пазар за 1,70 лв., а най-високата обявена цена е 2,50 лв. Доматите поевтиняват и във "Владиславово", където минималната цена е 1,80 лв./кг, а максималната е 1,90 лв./кг. На останалите 2 големи пазара в града цената на доматите леко се покачва и там тя стига до 3,20 лв./кг.

За разлика от тях обаче краставиците навсякъде леко поскъпват и от 2 лева в края на миналата седмица сега те не могат да се намерят на цена под 2,60 лв./кг.
Зелето обаче отново пада на стойности от края на есента, когато се тъгуваше на 30 стотинки за килограм. На тази цена то може да бъде намерено на "Часовника", а във "Владиславово" търговците искат за килограм от 40 до 60 стотинки.

Чесънът поевтинява сериозно, с около 1 лев. Така килограмът му отново стигна минимална цена от 5 лева по всички тържища в града.

От плодовете най-изгодни си остават офертите за ябълки и мандарини. Първите могат да се намерят на цена от 80 ст./кг на "Чаталджа" и централния пазар. Мандарините пък се търгуват на цена между 1,20 лв./кг във "Владиславово" и 2 лв./кг на "Чаталджа" и "Часовника".

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Cenata-na-plodovete-i-zelenchucite-po-varnenskite-pazari-produlzhava-da-pada-319092
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.