Бойко Борисов: Държавните служители имат недопустимо дълъг отпуск
Автор: Екип Varna24.bg 11:56 / 12.01.2012Коментари ()869
© Varna24.bg
До 3 седмици ще стане ясно дали ще се строи АЕЦ "Белене". Проектът ще бъде одобрен или отхвърлен на база на преценката за ефективността, цената и безопасността му. Това каза премиерът Бойко Борисов.

Министър-председателят изрази надежда до март да се сформира конституционно мнозинство в парламента за промяна на Конституцията, която да фиксира максимален бюджетен дефицит от 3%. Борисов ще разчита затова и на опозицията.

И още един акцент от интервюто на премиера - той ще инициира промяна в Закона, с която отпуските на държавните служители ще се изравнят с отпуските в частния сектор.

"Българите, които работят в държавната администрация, имат недопустимо дълъг отпуск. Ако си музикант и два месеца да не свириш, ще забравиш да свириш. Казал съм на Дянков да свикат след десетина дни Тристранката и това да се постави като промяна и в законодателството. В частния сектор е 20 дни, в държавния - са двойно. И затова има хора с по 200, 300, 400 дни натрупани отпуски... Ще изравним това, което е за държавния служител, това да бъде и за частника. Ще има огромна съпротива, но аз истински се надявам работодателите и синдикатите да ни подкрепят", каза още Борисов.

Източник: БНТ



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Boiko-Borisov-Durzhavnite-sluzhiteli-imat-nedopustimo-dulug-otpusk-319557
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.