Варненски архитект изобрети джаджа за смартфони
Автор: Екип Varna24.bg 16:32 / 12.01.2012Коментари ()866
© Bulfoto
Функционалност и визуален минимализъм определят уникалността на дизайнерския аксесоар, разработен от варненския архитект Борислав Игнатов. Той вече събира поддръжници в световната платформа за подкрепа на творчески проекти Kickstarter, съобщиха почитатели на новия аксесоар за смартфони The Phinglet & Wedge for iPhone, който впечатлява с минималистичната си визия и с високата си функционалност.

Аксесоарът е наречен от своя създател Phinglet и идеята е новата джаджа да спасява от изпускане умните телефони, които, добивайки все по-големи екрани, много по-лесно се изплъзват от ръцете на притежателите си. Phinglet е прозрачен, лесен за монтиране, има две основни функции - удобно да се закача за пръстите, за да не изтървем на пода скъпоценния си телефон и да се превръща в статив за нашите снимки и клипове. Но той дава свобода и за много забавление с възможността да си играеш безнаказано с телефона, като с револвер в традициите на Дивия Запад. Аз съм сигурен, че всеки може да открие още много употреби за Phinglet, след като веднъж го вземе в ръцете си, уверява арх. Игнатов. Прозрачната основа позволява и брандиране на аксесоара.

Сега полезната джаджа събира фенове, които да подкрепят проекта, като инвестират в него. Инвестицията може да бъде само от няколко долара, но общата сума, събрана от поддръжници, може да даде истински старт на реализацията. А може да осигури на феновете и първите бройки от ефектния аксесоар. Крайният срок за подкрепа на проекта е 31 януари.

Авторът Борислав Игнатов е известен български архитект, който има бюра в Ню Йорк и Варна. Неговото име стана популярно с реализацията на концептуалната Къща Дърво край Варна, която му донесе национално и международно признание. Преди месец реализираният проект влезе в престижното голямоформатно издание на Braun Publishing "1000 x European Architecture" ("1000 х Европейска архитектура") и стана единствената българска сграда в него.

Източник: в. "Стандарт"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenski-arhitekt-izobreti-dzhadzha-za-smartfoni-319689
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.