Условна присъда за отглеждане на 38 саксии с индийски коноп
Автор: Екип Varna24.bg 14:12 / 17.01.2012Коментари ()1041
За засяване и отглеждане на растения от рода на конопа в нарушение на установените в Закона за наркотичните вещества и прекурсорните правила, Районен съд - Варна призна за виновен 29-годишния М. Върбанов. В процедура на съкратено съдебно следствие, Районният съд постанови наказание от 3 години лишаване от свобода, чието изпълнение бе отложено с изпитателен срок от 5 години, като му наложи и наказание "глоба" в размер на 6000 лв.

На 13 февруари м.год. в апартамент в КК "Св.Св. Константин и Елена", нает от подсъдимия, полицейски служители са открили 38 пластмасови саксии с тревисти растения - индийски коноп, заедно с пособия и принадлежности за отглеждането им. Всяко от растенията било във фаза на развитие с дължина между 70 и 100 см. Назначената по делото съдебна физикохимическа експертиза установява, че изследваната растителна маса представлява марихуана, със съдържание на активен компонент тетрахидроканабинол 1,39%. Общото нетно тегло на иззетата марихуана е 842 грама и е на обща стойност 5056 лева.

29-годишният Върбанов има предходна съдимост. В негова тежест са направените по делото разноски. Иззетите веществени доказателства - марихуана и оборудване за нарколаборатория, се отнемат в полза на държавата и след влизане на присъдата в сила се предават за унищожение.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Uslovna-prisuda-za-otglezhdane-na-38-saksii-s-indiiski-konop-321023
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.