Студът затвори училища във Варненско
Автор: Екип Varna24.bg 14:28 / 30.01.2012Коментари ()1667
Няколко училища в областта през следващите дни ще останат затворени заради лютия студ, сковал страната. Тридневна "дървена" ваканция е обявена в община Бяла, каза пред Дарик кметът на крайморското градче Анастас Трендафилов. Заради замръзнала нафта в учебните автобуси тази сутрин децата от селата не са успели да стигнат до класните стаи в Бяла. Затова е решено до четвъртък включително учениците от общината да останат по домовете си.

В принудителна двудневна ваканция ще излязат и възпитаниците на Професионалната гимназия по селско стопанство "Св. Георги Победоносец" в Суворово, както и децата от училището в с. Николаевка. Кметът на Суворово Павлин Параскевов обясни, че извънредната почивка се налага заради изключително ниската посещаемост. "Много от децата от тези две училища идват от места извън Суворово, дори извън общината, и класните стаи са празни", каза Параскевов. В СОУ "Никола Вапцаров" и в училището в Чернево обаче ще има учебни часове, които ще бъдат намалени.

Все още не е решено, но дървена ваканция най-вероятно ще бъде обявена и в община Долни Чифлик. "Започна да се повишава заболеваемостта от грип. Това ни притеснява и утре ще решаваме как да действаме през следващите дни. Може би сряда, четвъртък и петък ще ги обявим за неучебни, имайки предвид прогнозата за времето. По-добре да вземем превантивни мерки, отколкото след това да се задълбочи проблемът", коментира пред Дарик кметът Борислав Натов. Днес всички училища в общината работят, но с намалени часове.

По-кратки са и занятията в Девня. Кметът Атанас Кузев е изпратил комисия да замери температурите в класните стаи и да види наличностите на горива. "По-късно ще решим дали да намалим часовете и утре. В сряда и четвъртък знаем, че температурите ще са екстремно ниски. Бихме могли да отменим за един ден занятията, но засега няма такива условия", коментира още градоначалникът.

С намалени часове ще учат и децата във Ветрино. Занятията ще започнат малко по-късно и с половин час по-рано ще приключат, обяви кметът Димитър Димитров. Детските градини в общината обаче най-вероятно ще хлопнат кепенци за два-три дни, защото посещаемостта е много ниска.

За разлика от Ветрино в останалите общини забавачките ще работят. Навсякъде обаче децата са малко и са сформирани сборни групи.




Още по темата: общо новини по темата: 289
23.03.2012 »
19.03.2012 »
12.03.2012 »
08.03.2012 »
07.03.2012 »
07.03.2012 »
предишна страница [ 1/49 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Studut-zatvori-uchilishta-vuv-Varnensko-324713
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.