Рок фест слага точка на тържествата в ТУ
Автор: Екип Varna24.bg 08:45 / 11.09.2012Коментари ()793
© Varna24.bg
Бивши и настоящи студенти от
ТУ - Варна:
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Рок фест слага точка на тържествата по случай половинвековния юбилей на Техническия университет. Амбициозната задача да дадат на Варна това, за което винаги сме завиждали на Бургас и Каварна, са си поставили ректорът проф. Овид Фархи и организационния комитет за 50-годишнината.

"Край на скуката! Точка на безвремието! Не на вакуума! Сбогом на летаргията! Колко години вече знайни и незнайни варненски рокаджии недоволно клатят глава и завистливо цъкат с език на път за поредния рок фест в Каварна и Бургас?
Колко призива за подобен музикален празник написахте и прочетохте напоследък? Колко пъти погребахте мечтата си за рок фестивал във Варна? До днес!", гласи обръщението на специалната страница във Фейсбук, посветена на събитието. https://www.facebook.com/TUmusicFEST

Именно тук, в социалната мрежа, ще протича кастингът за първата част на фестивала, когато на сцената в двора на Техническия университет ще излязат варненски групи. За целта кандидат-участниците трябва да предоставят 2 парчета (по възможност поне едното - авторско) демо - звук или видео, групови снимки, инфо за групата. Всички демота ще бъдат публикувани на сайта на фестивала. Крайният срок за заявяване на участие е 15 септември. Финалистите, бъдещите звезди, ще станат ясни на 17-ти т.е ще имат точно 20 дни да подготвят своята част в разцепването

"ТУ рок фест" е името на музикалният празник, който ще започне в 17 часа на 6 октомври 2012 г. Във втората част не сцената излизат "ветераните" от "Minddread" и проектът на домакините "Студена спойка" (Cold Solder Project). Финалният един час е за специалните гости от Б.Т.Р. Модератор на кастинга и водещ на фестивала ще е самият Данчо Караджов от група "Сигнал". Светлинно шоу, фойерверки и още куп изненади ще има в нощта на рока в ТУ Варна.

Идеята на организаторите от Техническия университет е рок фестът още догодина да се превърне в традиция за Варна.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Rok-fest-slaga-tochka-na-turzhestvata-v-TU-379272
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.