Слагат бариери на паркингите на две болнични заведения във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:40 / 14.09.2012Коментари ()688
На паркингите на две болнични заведения - Онкоболницата и ДКЦ "Чайка", да бъдат сложени бариери, а престоят на автомобили да се заплаща. Това реши общинската комисия "Собственост и стопанство", предаде Дарик.

В интерес на пациентите, техните близки и здравното заведение е да се въведе платено ползване на двора, мотивират се от ръководството на Онкоболницата в кв.Аспарухово.

С въвеждането на пропускателен режим с бариера ще се освободи дворът на поликлиниката от трайно паркирали автомобили, а ДКЦ-то ще има възможност за допълнителни приходи, обясняват от здравното заведение в кв."Чайка".

По предложение на съветника от "Промяна за Варна" д-р Ивайло Бояджиев, при ползването на двата паркинга ще бъде въведен гратисен период от 10-20 минути, за транспортиране на пациенти. Според д-р Ивайло Бояджиев, по света нямало такава практика на всяка кола, влизаща в болница, да се взимат пари.

Съветникът от "Нашият град" Андрей Василев предложи подобна "екстра" да бъде въведена и в двете големи варненски болници, където има бариера и платен вход. Добромир Джиков от "Българска партия либерали" пък поиска да бъде посочен размерът на таксата, която ще се взема за паркиране.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Slagat-barieri-na-parkingite-na-dve-bolnichni-zavedeniya-vuv-Varna-380204
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.