Хората от Белослав искат мост до Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:32 / 21.09.2012Коментари ()1611
На среща със зам.-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, граждани поискаха да бъде изграден мост между Белослав и Варна. Този проблем е коментиран по време на среща на зам.-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов с кмета на Община Белослав Желязко Петров, общински съветници, членове и симпатизанти на партията в общината.

Жителите на Белослав питат дали е възможно да се изгради мост, който да даде безпрепятствена връзка на хората. Мостът може да бъде изграден от южната страна към северната и има условия за неговото изграждане. На срещата са поставени още и теми, свързани с изграждането на пътя от Белослав до Варна, който в момента е в много лошо състояние. Кметът и хората искат да разберат кога този път ще влезе в инвестиционните програми на съответните министерства.

Тема, която вълнува хората от Белослав, е и фериботът, който обслужва населението, за да прави връзка с отсрещната страна на брега. Всъщност тук в Белослав хората помнят инцидента с ферибота през 1978 г. Разходите, които се правят по ферибота, стандартите са 32 лв., въпреки увеличаващите се консумативи. Има промяна на минималната работната заплата, както и в цените на горивата. В тази връзка общинското ръководство иска стандартът да бъде одобрен на 35,20 лв. По време на срещата е бил поставен въпросът и за полицейския участък в Белослав. Нощно време фериботната линия не работи и за да може да се обслужват селата, които са от другата страна на брега, полицейските служители трябва да заобиколят и няма как да реагират адекватно.

Зам.-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов е разпоредил на новия директор на ОД МВР Варна в рамките на следващите 30 дни да се срещне с всички кметове в областта, за да бъдат обсъдени съответните проблеми. Кметът на Община Белослав и общинските съветници са готови да предоставят помещение от другата страна на брега, за да има поне нощно време полицейски патрул, който да реагира своевременно на сигнали на граждани. Хората от Белослав търсят съдействие и за изграждането на спортни площадки за младите хора.

"Трябва да създадем предпоставка за превенция на престъпления сред младите хора в страната и сериозна агресия, а това става с политики, свързани с осигуряването на спортна материална база", каза Цветан Цветанов. Той посочи още, че с реализирането на европейските проекти в Община Бяла има изградена добра комуникация, но процедурите, които са проведени, са създали това утежняване.

На Община Белослав е наложена санкция от ЕС в размер на 4 090 000 лв. Дискриминационната мярка е заради провеждане на търг, при който е наложено условие фирмите, които участват в тръжната процедура, да имат изпълнен обем строително-монтажни работи над 100 000 000 лв.

"Кметът в първия си мандат трябва да плаща всички тези бели, които е направил предшественикът, а тук специално зная, че имаше кмет, който беше хванат в корупция и който всъщност с корупционния си стил на управление, е заробил общината и общината трябва да прави това, за което всъщност нито вина носи кметът, нито общинските съветници, ни най-малко хората. Но реално трябва да се съобразим с тези изисквания, които имаме от Европа", каза Цветан Цветанов.

Това е вторият ден от визитата на зам.-председателя на ПП ГЕРБ във Варненска област. В момента се провежда среща на структурите в Девня. До края на деня ще има срещи още във Ветрино, Доброплодно, Вълчи дол, Суворово, Аксаково и Варна. Цветан Цветанов е придружаван от народни представители от ГЕРБ.

Източник: Радио "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Horata-ot-Beloslav-iskat-most-do-Varna-382079
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.