Земеделското министерство планира нови разговори за промоции на основни храни
Автор: Екип Varna24.bg 16:26 / 30.09.2012Коментари ()950
© Varna24.bg
Следващата седмица Министерството на земеделието и храните планира да проведе разговори с различни търговски вериги за продължаване на промоциите, които вече 3 месеца се лансират. Това съобщи пред журналисти в сопотското село Анево министърът на земеделието и храните д-р Мирослав Найденов

Макар и под друга форма, промоциите да продължат и през следващите месеци, които ще бъдат тежки зимни месеци. Според Найденов е увеличено потреблението точно на тези основни хранителни продукти, които са на 100% български.

"Това означава, че се е увеличило и производството на тези храни. Промоциите през тези 3 месеца са дали резултат", смята министърът. По думите му това може да се установи лесно, ако се разговаря с хората с ниски доходи, с пенсионерите, социално слабите и безработните, които разчитат на тези основни хранителни продукти и ежедневно си ги слагат на трапезата. 

Мирослав Найденов каза, че вече има предложения от някои от медиите за партньорство в тази насока, защото чрез тях именно хората ще могат да разберат къде и какво могат да намерят на достъпни цени. 

"Идеята е отново да бъдем полезни на тези, които имат нужда", каза Найденов. Според него сигурно отново ще има коментари, че това не е пазарен подход, но това го правят анализаторите, а не хората, които имат нужда.


Източник: радио "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Zemedelskoto-ministerstvo-planira-novi-razgovori-za-promocii-na-osnovni-hrani-384273
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.