Мирослав Найденов: Епидемията от салмонела във Варна няма да се повтори
Автор: Екип Varna24.bg 14:35 / 04.10.2012Коментари ()4688
© Impact Press Group
Аз съм поискал контролът да бъде на ниво, което да не позволи да се повтори ситуацията с взрива на заболяване от салмонела във Варна. Това заяви министърът земеделието и храните Мирослав Найденов, който посети днес детска градина "Ян Бибиян" във Варна, за да се срещне с родители и с ръководството на детското заведение, във връзка с пламналата преди време епидемия от салмонела.

Той посочи, че при следващата такава ситуация обяснения няма да приема. Найденов коментира, че е във Варна, за да успокои родителите и изрази категоричност, че това няма да се повтори. По негово мнение, някъде системата е пробита, поради което не трябва да се избързва с анализа. Министър Найденов добави, че утре на посещение във Варна ще бъде и здравният министър Десислава Атанасова, която също ще се запознае със ситуацията.

"Липсата на прозрачност по отношение, от къде идва проблема и какво се прави доведе до това аз днес да бъда тук и нещо повече - премиера разговаря с мен и поиска да се срещна с родителите по въпроса", посочи още земеделският министър. Той коментира, че не може да си обясни липсата на прозрачност в институциите, което може да се дължи на притеснение от тях страна да застават пред медиите.

По отношение на информацията, че в два магазина от търговската мрежа са били засечени заразени продукти, Мирослав Найденов каза, че това не е изключено и такива продукти действително биха могли да бъдат открити. Това може да се дължи на неправилен температурен режим, при лоша хигиена и т.н.

На срещата присъства и Драгомир Бакалов, чиято дъщеря на година също е била заразена от салмонела. Той заяви, че детето му вече боледува втори месец, като причината е същата тази липса на прозрачност в институциите, за която говори министър Мирослав Найденов. По негови думи, нито едно обещание няма да компенсира страданието нито на детето му, нито на семейството му.

Източник: Радио "Фокус"




Още по темата: общо новини по темата: 14
17.10.2012 »
04.10.2012 »
03.10.2012 »
28.09.2012 »
27.09.2012 »
26.09.2012 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Miroslav-Naidenov-Epidemiyata-ot-salmonela-vuv-Varna-nyama-da-se-povtori-385392
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.