Във Варна задържаха швейцарец, разследван в родината си за измама
Автор: Екип Varna24.bg 14:42 / 05.10.2012Коментари ()856
© Varna24.bg
Временно задържане за срок от 40 дни постанови днес Варненският окръжен съд за Давид Девил, швейцарски гражданин, разследван в родина си за присвояване и измама. В документите, изпратени от компетентните власти се посочва, че прокуратурата в регион Северен Вю, Швейцария издирват 34-годишния Девил за престъпления, извършени от 10 до 20 май тази година в посочения район. Мъжът наел от местна фирма инструменти, озвучителна mix техника Pioneer, като "забравил" да ги върне. Властите в Конфедерацията предполагат, че техниката е продадена на друго лице в Швейцария или внесена в България.

Роденият в Лозана поданик на Швейцария живее във Варна с приятелката си и с детето, родено от тази връзка преди броени месеци. Властите в Швейцария са изчислили, че щетите от присвояването възлизат на 150 000 швейцарски франка. Нещо повече. Девил напуснал родината си с автомобил, поверен му от друг човек за няколко дни, без да има разрешение от собственика да напуска страната и разбира се без да му върне возилото. Измамата се наказва както от швейцарския, така и от българския закон.

Днес ВОС се запозна с всички представени документи, както и с уверението на властите от Швейцария, че в следващите 40 дни ще изпратят искане за екстрадиция на своя сънародник, за да бъде разследван и изправен на съд за посочените престъпления. Съдът установи, че са спазени всички изисквания на чл.13 от ЗЕЕЗА и определи временното задържане под стража на Давид Девил. Чужденецът ще пребивава във варненския арест и може да обжалва днешното определение пред Варненски апелативен съд на 9 октомври 2012 година.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Vuv-Varna-zadurzhaha-shveicarec-razsledvan-v-rodinata-si-za-izmama-385652
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.