Искат по-висок наем за заведение до вълнолома
Автор: Екип Varna24.bg 14:42 / 09.10.2012Коментари ()539
С близо 50 % да се увеличи предвидената наемна цена за заведение за хранене, което е част от спортен комплекс "Приморски" и се намира в близост до вълнолома, гласуваха членовете на комисията по собственост и стопанство на днешно заседание, предаде Дарик.

Първоначално обявената сума в предложението на кмета на Община Варна, което бе разгледано, възлиза на 2 422 лева. Тя касае 427 кв. м. върху, които се простира имотът. Към тях спада сглобяема конструкция от 236 кв. м. Заведението е част от "Приморски", който е общинска собственост и се обхваща общо близо 11 000 кв. м.

Основното предложение на администрацията е за провеждането на публично-оповестен конкурс за отдаване на наем на ресторанта за срок от 5 години. Причината е, че вече е изтекъл срокът на договора с настоящия наемател.

Част от предложените условия обаче станаха причина Андрей Василев от "Нашия град" да поиска провеждане на търг с явно наддаване, а не конкурс. Според него ограничаването на срока за въвеждане в експлоатация до 2 месеца облагодетелства сегашния наемател и ограничава останалите кандидати. Провеждането на търг би премахнало тази възможност, смята Василев.

Той е на мнение още, че предложената цена е прекалено ниска предвид местоположението на обекта и натовареността му. Общинският съветник от "Нашия град" счита, че цена от 4 евро за квадратен метър е по-удачен вариант. Така месечният наем би стигнал около 3 400 лева.

Членовете на комисията приеха предложението на Василев за наем като краен вариант, но не одобриха искането му за провеждане на търг.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Iskat-po-visok-naem-za-zavedenie-do-vulnoloma-386422
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.