Дянков: Никога не съм предлагал диференцирана минимална работна заплата по региони
Автор: Екип Varna24.bg 09:29 / 12.10.2012Коментари ()1115
© Varna24.bg
В последната седмица доста се говори за една уж моя идея за диференцирана минимална работна заплата по региони. Всъщност, не съм предлагал никога такова нещо. Това е заявил вицепремиерът и министър на финансите Симеон Дянков на правителственото заседание в сряда, стана ясно от стенограмата, публикувана на сайта на Министерски съвет.

"Просто обобщавах какви са различните предложения, с които от различните представители на Националния съвет за тристранно сътрудничество са дошли при мен като председател на НСТС за вчерашното заседание, а те бяха - една от тези идеи беше, диференциация по региони, другата беше диференциация по сектори, третата беше диференциация във времето и т. н. Така че, както и вчера обяснихме, и днес ще обясня за пореден път, ние твърдо държим на идеята увеличаването да стане от 1 януари на 310 лева (бел.ред. минималната работна заплата) и по този начин всъщност сме близо двойно увеличили реалната покупателна способност на този сегмент", казва Симеон Дянков.

Източник: Агенция "Фокус"


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Dyankov-Nikoga-ne-sum-predlagal-diferencirana-minimalna-rabotna-zaplata-po-regioni-387011
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.