Разрушителен електронен звук ще залее Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:20 / 22.10.2012Коментари ()991
Цунами от разрушителен електронен звук ще залее Варна. Това ще се случи в събота - 27 октомври, когато пристигат легендите на лондонския клубен ъндърграунд STIG OF THE DUMP и LDZ - Dabbla. Двамата световно известни МС-титани ще получат и силна подкрепа от лидерите в електронната и дъб култура в България - High Roll (свирили на една сцена с Dj Fresh, Faith No More, Goldie) и Basscatz (които записаха парчето Moving Forward заедно с Рут Колева).

Грандиозното шоу ще се случи на сцена, която се намира на метри от морето, оборудвана е със смразяващ звук, светлинни изригвания и urban-интериор. Сцената вече има претенции за най-новото и модерно място за музика и култура във Варна. На нея ще видим пърформънси, live-партита, световно известни артисти и много енергия, готова да зареди всички в морската столица, зажаднели за качествен line-up, с най-доброто от БГ поп музиката, електронната и ърбън култура.

Първите специални гости на ударното ЦУНАМИ на 27 октомври във Варна са световните MC-великани, които ще представят най-новото си live-шоу:

• STIG OF THE DUMP

Stig of the Dump a.k.a. Stig of the Dubs е печелил множество златни медали в словесни битки от всякакъв род както на Острова, така и отвъд океана. Той е сред най-техничните и бързи хип-хоп и grime МС-та на английската сцена. "Големият" човек печели два пъти наградата на freestyle/ spoken word турнира UK EOW и се класира за финалите в Ню Йорк. Роденият шампион прибавя към трофеите си и тази титла. Само преди няколко месеца излезе поредния му клубен хит с Мatta - Pressure.

• LDZ - Dabbla 

Dabbla е МC и продуцент, както и основател на LondonZoo. Само няколко години трябваха на Dabbla, за да извоюва име на английската хип-хоп сцена. Той издава свежа продукция, която отдавна е извън рамките на дъбстеп жанра.

• High Roll

Мартин Попов (Konspirator) и Димо Пангелов (Mocks) без съмнение са сред най-емблематичните фигури на българската електронна сцена. Диджейската среща на двамата дава резултат и зад гърба си регистрират участие на една сцена с имена като Amon Tobin, Andy C, Dj Hype, Dj Fresh, Faith No More, Goldie, LTJ Bukem, Moby, Noisia, Pendulum, The Prodigy, Roni Size и много други.

• Basscatz

BASSCATZ са българско продуцентско и DJ дуо, зад което стоят Христо aka 'Monk' - музикант с богат опит в класическата, джаз и drum&bass музика, както и Мартин aka JamezBongg - една от основните фигури, отговорни за развитието на родната dubstep и електронна сцена. Страстта им към дълбоките бас линии, ексклузивните селекции и невероятната енергия на лайв изпълненията им ги изведе на една сцена с легенди на dubstep-а като 16 Bit, Phaeleh, Von D, Youngsta, Distance, Balkansky и др.

През май 2012 г. дуото Basscatz съвместно с Ruth издават парчето си Moving Forward, към което певица на България за 2012 засне и видео клип, който предизвика голям интерес към лейбъла. Парчето в последствие става бестселър в iTunes и бива ремиксирано от най-уважавания български продуцент Balkansky aka Cooh.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Razrushitelen-elektronen-zvuk-shte-zalee-Varna-389173
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.