Спектакъл “Урок по родолюбие" ще се състои днес във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:37 / 27.10.2012Коментари ()560
Днес от 10:30 часа в концертната зала на Младежки дом, малките артисти от Куклен театър "Палечко" при ОДК Варна ще представят спектакълът "Урок по Родолюбие". Това съобщи за Радио "Фокус" - Варна Маргарита Шишкова, театрален педагог и художествен ръководител на формацията. Децата ще изпълнят произведения по текстове на Вазов, Ботев, Славейков, Любен Каравелов, Стамболов, както и по-нови автори като Яворов и Дора Габе. Шишкова посочи, че по този начин децата ще поднесат своята благодарност към всички свои учители и будители. Тя разказа още, че през годината палечковци са участвали в 50-тото юбилейно издание на Националния конкурс за изпълнение на Ботева и възрожденска поезия и проза във Враца, като са спечелили четири индивидуални награди и такава за групово изпълнение.

С участието си в Националния конкурс за изпълнение на унгарска и българска литература в Шумен, палечковци отново са отличени с пет индивидуални награди. В "Яворови дни" в Поморие, журито им е присъдило и две награди за групово изпълнение.

В урока по родолюбие в събота участие ще вземат около 20 деца с по два или три материала, като по думите на Шишкова те знаят много повече текстове, макар и да са малки. В спектакъла своите умения ще покажат възпитаници от 5 до 19-годишна възраст.



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Spektakul-Urok-po-rodolyubie-shte-se-sustoi-dnes-vuv-Varna-390473
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.