Предлагали на вицеадмирал Пламен Манушев губернаторския пост
Автор: Екип Varna24.bg 11:40 / 29.10.2012Коментари ()1372
© Impact Press Group
На новоназначения зам.-областен управител на Варна вицеадмирал Пламен Манушев е бил предложен и постът на губренатор. Това е станало в края на месец септември, но в крайна сметка Министерски съвет се е спрял на кандидатурата на Коста Базитов. Това разкри в студиото на Дарик самият Манушев. Той заяви, че с Базитов ще бъдат един екип и няма проблем да е негов заместник, тъй като такова било решението на правителството.

За влизането си в политиката Манушев обясни, че е наближил краят на службата му в армията и сметнал, че така може да бъде полезен. Вицеадмиралът, който беше зам.-началник на отбраната, е трябвало да се пенсионира през месец април следващата година. След като получил предложението да започне работа в Областна администрация, той поискал среща с военния министър, който го е поощрил.

До назначаването на втори зам.-областен управител отговорности на Манушев ще бъдат транспорта, бедствията и авариите. Във вторник той ще има среща с кметовете на варненските общини за готовността им за зимата.

Вицеадмиралът добави, че би поискал помощ от армията в случай на природно бедствие, като за това ще използва и контактите си сред военните. "Армията се е откъснала от народа и хората не знаят какво се случва в нея - мислят само, че тя харчи пари. Офицерите и войниците обаче не заслужават подобно отношение. Трябват сериозни финансови средства за обновяването на техниката на военноморските сили . Купуването на трите френски фрегати беше добър ход", каза още Манушев.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Predlagali-na-viceadmiral-Plamen-Manushev-gubernatorskiya-post-390834
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.