Туроператорът "Он травел" разпродава имуществото си, за да се разплати с кредиторите
Автор: Екип Varna24.bg 11:53 / 30.10.2012Коментари ()686
Туроператорът "Он травел", който в началото на месеца на два пъти изостави туристи в турски и в испански курорти, в момента разпродава имуществото си, за да се разплати с кредиторите си. Това стана ясно вчера по време на пресконференция за сертифицирането в туризма.

Въпреки това към момента "Он травел" не е подала документи в съда за обявяване в неплатежоспособност, каза зам.-министърът на икономиката, енергетиката и туризма Иво Маринов. Той обясни още, че продължава проверката на Комисията за защита на потребителите относно дейността на туроператора. Изискани са редица документи от фирмата, които предстои да бъдат прегледани от комисията. При наличие на мотивирано предложение на експертната комисия за регистрация на туроператорите ще бъде взето решението за това дали да бъде отнет лицензът на компанията.

Все пак "Он травел" има застраховка в размер на 1,4 млн. лв., която ще е достатъчна за обезщетението на нейните потърпевши клиенти. Зам.-министър Маринов уточни още, че вече то е започнало.

Източник: в. "Монитор"



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Turoperatorut-On-travel-razprodava-imushtestvoto-si-za-da-se-razplati-s-kreditorite-391142
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.