90% от покупките на ваканционни имоти по Черноморието ни били от руснаци
Автор: Екип Varna24.bg 09:24 / 01.11.2012Коментари ()688
© Varna24.bg
В момента 90% от покупките на ваканционни имоти по Българското Черноморие са от руски граждани, сочи проучване на Arco Real Estate. По-голямата част от тях планират да използват апартаментите си активно за почивка през летния сезон. По това те се отличават от британците, които инвестираха у нас главно с цел препродажба.

Според брокерите от Arco Real Estate един от малкото сегменти на пазара на недвижими имоти в България, който сякаш е преодолял последствията от финансовата криза, са ваканционните имоти по морето. Предлагането и търсенето на апартаменти по морето вече намират своята равновесна точка и се забелязва отчетлив ръст на броя на сделките.

Основната част от предлагането се състои от сравнително малки апартаменти с една или две спални, които са напълно завършени от инвеститора и включват избор от няколко варианта за цялостно обзавеждане. Местните предприемачи са най-активни на пазара, като добрите резултати през изминалия сезон им дават увереността в края на лятото да започнат по няколко нови проекта, които да предложат на пазара през 2013 г.

Офертните цени за качествени имоти, които са част от затворен комплекс или предлагат нужните допълнителни услуги, варират между 700 и 1300 евро/кв. м. Имайки предвид площта на апартаментите и честите промоционални условия, подобна инвестиция може да възлезе на по-малко от 30 000 евро. Годишната такса за поддръжка, която осигуряват собствениците на комплексите, е средно 8 евро за квадрат.

Източник: в. "Монитор"



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/90-ot-pokupkite-na-vakancionni-imoti-po-Chernomorieto-ni-bili-ot-rusnaci-391658
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.