Общински шеф оглави новото ОП "Строителство и ремонт" във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:41 / 02.11.2012Коментари ()1495
© Varna24.bg
Звездин Стоилков, който доскоро оглавяваше отдел "Общинска инфраструктура" в община Варна, вече оглавява предприятие под шапката на кмета Кирил Йорданов. След като местният парламент даде съгласието си за ликвидацията на "Жилфонд", на мястото на общинското дружество предстои да заработи общинското предприятие "Строителство и ремонт". Освен управител, към момента то има и главен счетоводител.

Регистрирахме предприятието в средата на миналия месец. Съгласно гласуваното от Общинския съвет решение щатът ще наброява общо 14 души. Тепърва предстои да проведем конкурс за назначаването им. В момента изясняваме със строителната камара дали този брой на служителите позволява да бъдем вписани в браншовата организация, съобщи Звездин Стоилков. Той уточни, че вече се подготвят и обществените поръчки, които трябва да обезпечат всичко необходимо за функционирането на новото предприятие - материалната база, оборудването, транспортните средства, инструментите. Очаква се ликвидацията на "Жилфонд" да приключи през пролетта на идната година. Тогава ще стане ясно в каква степен можем да разчитаме на "наследството" на общинското дружество. Избързваме с обществените поръчки, тъй като те обичайно отнемат по 5-6 месеца, стига да няма обжалване. Договорите по процедурите не предполагат да изразходваме цялата сума, която документално е заложена като прогнозна стойност. Ще поръчаме само това, което ни е най-необходимо, след като окончателно поемем щафетата от "Жилфонд". Дотогава обаче трябва да имаме пълна готовност, така че предприятието да заработи без никакво протакане. Очаквам това да стане през март-април догодина, коментира още Стоилков.

Той уточни, че като начало ще фокусира усилията си върху ремонтните дейности по общинските обекти. На този етап плановете за строителство са твърде амбициозни. Те изискват да наберем скорост, а и са въпрос на бюджет, допълни шефът на "Строителство и ремонт".

Главният секретар на община Варна Михаил Куликов съобщи, че овакантеният стол на Стоилков в отдел "Общинска инфраструктура" все още е празен.

Източник: в. "Черно море"


https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtinski-shef-oglavi-novoto-OP-Stroitelstvo-i-remont-vuv-Varna-392012
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.