Бой във варненската прокуратура
Автор: Екип Varna24.bg 12:51 / 04.11.2012Коментари ()1646
Женски бой между следователки раздели на две варненската прокуратура. Станимира Димитрова и Илиана Асенова се драха и псуваха като хамали в петък заради спор по работа. "Става дума за професионална завист, Асенова от доста време се опитва да подлее вода на Димитрова", коментираха магистрати в морската столица.

В петък нервите на Димитрова не издържали и тя влетяла в стаята на Асенова, започнала да я обижда, рита и псува. Илиана не останала длъжна и се нахвърлила с юмруци и ругатни върху колежката си. Махленската свада била чута и от колеги, които успели да разтърват побойничките.

Според клюката във варненската прокуратура Станимира била любимка на окръжния прокурор на Варна Владимир Чавдаров и се ползвала с протекциите му, пише "Монитор". И битата Илиана Асенова се справяла добре. Тя обаче често била мъмрена от началниците си, които не оценявали добре работата й. Срещу Асенова се водят 2 наказателни дела и 5 дисциплинарни производства. След вчерашното меле тя е с още едно наказателно производство - за лека телесна повреда.

Следователката бе на мушката на началниците си за изнасяне на следствена тайна пред медиите по делото за вилното селище "Дебелец" на брега на язовир "Цонево". То бе за куп закононарушения и извършени документни престъпления от общинската администрация в Провадия и Дългопол и свързани с тях хора на отговорни постове от Варна, включително и магистрати.

Върховният административен съд постанови, че Асенова си е вършила работата съвестно, а към журналистите се обърнала, след като дори главният прокурор Борис Велчев не реагирал на подадения от нея сигнал за извършените закононарушения.

Източник: Всеки ден



https://www.varna24.bg/novini/varna/Boi-vuv-varnenskata-prokuratura-392404
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.