Лиляна Павлова обявява начало на зимата в понеделник
Автор: Екип Varna24.bg 15:32 / 04.11.2012Коментари ()567
© Varna24.bg
Ние ще обявим старта на зимния сезон този понеделник, независимо от това, че времето е добро. Оттук-нататък фирмите, ангажирани по снегопочистването, трябва да са готови нон стоп. При първата снежинка те трябва да започват да обработват пътя. Това каза в Плевен министърът на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова.

Тази година категоричното послание е, че зимата никого няма да изненада. Затова им даваме този толеранс, каза тя. Започва да им се плаща за готовност от датата 5 ноември, посочи Павлова. Има специален коефициент 0,6 за всеки следващ ден.

60 процента от снегопочистващите фирми на територията на страната са готови, твърди министър Павлова. Тя се е срещнала със всички техни шефове - над 150 човека. Проверки са извършени във фирмените бази и в пътните управления в страната. 40 на сто от фирмите обаче нямат пълна готовност с техника, оборудвана за зимни условия, шофьори и налични количества сол, пясък и химикали. Дадохме срок до понеделник техниката да бъде махната от обектите и преоборудвана. Санкциите са много сериозни, закани се министър Павлова.

Забраната за хвърляне на пясък по магистралите и първокласните пътища тази година ще се спазва, той не върши работа и ги превръща в дюни. Нашето условие е до 7 градуса да използват сол, а за по-студено - калциев двухлорид и тежки химикали. Взети са мерки и против практиките фирми да хитруват, като оферират с едни и същи машини и пред общините, подчерта регионалният министър.

Източник: в. "Стандарт"



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Lilyana-Pavlova-obyavyava-nachalo-na-zimata-v-ponedelnik-392414
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.