Глобиха автобусни фирми за превоз на деца с 52 000 лв.
Автор: Екип Varna24.bg 13:58 / 06.11.2012Коментари ()542
© Varna24.bg
Автобусни фирми, които предоставят превози на деца и ученици, са глобени с 52 хил. лв. Това е станало след извънредна проверка в цялата страна на "Автомобилна администрация", провела се през почивните дни заради Денят на народните будители. Инспекторите са съставили 37 акта и временно са спрели от движение едно превозно средство от общо проверени 355 автобуса.

Част от нарушенията са свързани и с технически неизправности като напукани предни спирачни дискове и спирачни маркучи, разкъсвания на протектора на предна гума, спукано предно стъкло и огледало за обратно виждане.

Шестима шофьори са санкционирани за превоз през тъмната част на денонощието. Установено и че при един от случаите е нямало придружители в автобуса.

Повод за проверката са два инцидента с автобуси от миналата седмица.

На 2 ноември училищен автобус с 30 пътници, сред които и две деца, се обърна край жп прелеза на с. Съботковци по пътя Габрово - Боженци. Два дни преди това автобус с 38 деца от столично училище се запали в движение на магистрала "Хемус". За щастие и при двата инцидента няма пострадали.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Globiha-avtobusni-firmi-za-prevoz-na-deca-s-52-000-lv-392940
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.