ДЦДМУИ “Св. Йоан Златоуст" на 20 години
Автор: Екип Varna24.bg 11:23 / 08.11.2012Коментари ()1272
20 от дните до края на 2012 година Дневният център за деца и младежи с умствена изостаналост "Св. Йоан Златоуст" ще посвети на своята 20-годишнина. Центърът е първият в страната, създаден през 1992 г. Капацитетът му от 40 места е постоянно запълнен. Всеки ден от 7.00 ч. до 19.00 ч. центърът предлага целодневна социална услуга в две възрастови групи - от 5 до 18 години и от 18 до 29 години.

Базата е осъвременена и съответстваща на индивидуалните потребности на ползвателите, на които се предлага и безвъзмездна транспортна услуга.

Екипът на центъра включва висококвалифицирани и опитни специалисти за работа с целевата група - психолог, социален работник, логопед, учители за работа с деца с увреждания, възпитатели, консултиращ лекар, медицински сестри, експерти по арт, трудова и музикална терапия. Многобройни са индивидуалните и груповите програми, които реализира центъра - обучителна и възпитателно-корекционна, физикална и говорно-рехабилитационна, музикална и трудова, здравна и спортнa. Центърът предлага психологически консултации и работа с родители.

Ежегодно се провеждат климатоложки престои и лагер-практикуми в страната. Дневният център е многократен носител на призови награди при всички свои изяви, включително и в ежегодния националния конкурс за хора с увреждания в Шумен.



https://www.varna24.bg/novini/varna/DCDMUI-Sv-Ioan-Zlatoust-na-20-godini-393449
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.