Оставиха без дипломи ученици от закрита варненска гимназия
Автор: Екип Varna24.bg 11:58 / 08.11.2012Коментари ()849
©
Бивши и настоящи ученици от
ПГСАГ "В. Левски":
виж още
Бивши и настоящи ученици от
ПГ-С "К.Фичето":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Последните завършили Професионалната гимназия по строителство "Кольо Фичето" все още не са получили дипломите си, съобщиха разтревожени родители.

През лятото училището беше закрито. Абитуриентите се явили на съответните матури и очаквали документите им да бъдат предоставени от съседното училище ПГСАГ "Васил Левски", което пое част от функциите на "Кольо Фичето". От там обаче все още не можели да извършат процедурата, тъй като нямали достъп до базата данни на закритата гимназия, обясниха от ръководството. Причината била, че не е платен и актуализиран компютърният достъп до там. Не било уточнено дори кой трябва да извърши плащането.

От "Васил Левски" писали до Регионалния инспекторат по образованието още преди месеци, но и до момента нямали отговор. Обяснението от РИО пък е, че началникът е в болнични и задачата е прехвърлена на отдел АПФСИО, от където трябва да са задвижили въпроса. От отдела отказаха информация по въпроса. В същото време началникът на РИО Йорданка Атанасова коментира, че дипломите биха могли да бъдат изготвени, независимо дали плащането е факт или не, тъй като нямало връзка между двете дейности.

Така или иначе, миналогодишните абитуриенти от "Кольо Фичето" все още нямат удостоверения, че са завършили. Те вече работят по специалностите и работодателите им правели компромис, като ги признавали за среднисти със съответна класификация, но това ограничавало възможностите им да практикуват професията си. Освен това не са могли и да кандидатстват във висши учебни заведения през това лято пак по същата причина, обясняват родителите им.

Източник: в. Народно дело



https://www.varna24.bg/novini/varna/Ostaviha-bez-diplomi-uchenici-ot-zakrita-varnenska-gimnaziya-393479
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.