Стартира седмицата по предприемачество във Варненско
Автор: Екип Varna24.bg 14:40 / 12.11.2012Коментари ()1337
Бивши и настоящи ученици от
СОУ "Пейо Кр. Яворов":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Седмицата по предприемачество стартира днес в област Варна с открит урок в СОУ "Пейо Яворов" на тема "Запознаване с професии, характерни за град Варна". Световната инициатива ще протече с 8 открити урока и иновационни лагера в различни учебни заведения в областта.

Тази година Световната седмица по предприемачество в България се организира под патронажа на Президента на Република България Росен Плевнелиев и ще бъде отбелязана с общо 139 инициативи в 70 населени места. От 12 до 22 ноември ще бъдат организирани иновационни лагери и открити уроци по предприемачество в над 100 учебни заведения в страната, като се очаква над 5000 ученици да се включат в инициативите.

Домакин и инициатор на дейностите в България е организацията за младежко предприемачество Джуниър Ачийвмънт България (ДАБ). Инициативите ще се проведат по различни програми на ДАБ като "Бизнес етика", "Икономика на успеха", "Европа и аз" и др. Целта на проявите е да се насърчи предприемаческото мислене сред младите хора и да се създаде основа за изграждане на конкретни предприемачески умения сред учениците.

"Изключително сме щастливи, че с всяка изминала година успяваме да привлечем повече участници в нашите инициативи по предприемачество," каза г-жа Милена Стойчева, Изпълнителен директор на Джуниър Ачийвмънт България.

"В сравнение с миналата година, бележим 200% ръст на събитията в рамките на седмицата. Това е изключително признание за нас и доказателство, че Джуниър Ачийвмънт България успява да създаде среда за дискусия и работа в посока насърчаване предприемачеството сред младите хора", допълни г-жа Стойчева.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Startira-sedmicata-po-predpriemachestvo-vuv-Varnensko-394367
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.