Очаква се ръст от 3,5-4% на туристите през зимата
Автор: Екип Varna24.bg 11:29 / 17.11.2012Коментари ()671
© Varna24.bg
Председателят на Института за анализи и оценки в туризма сподели в интервю, че се очаква ръст в зимния туризма в рамките на 3,5-4%. Запитванията към България на английския пазар, направени в рамките на туристическото изложение World Travel Market в Лондон, са отчели ръст от 10%, което показва, че явно английският пазар започва да излиза от рецесията, която причини отлива на британски туристи в страната.

Проведените през миналия зимен сезон Европейска купа в Пампорово и Световни ски купи в Банско са направили добра реклама на България, което се очаква да доведе до увеличаване на броя на туристите в зимния туризъм.

Драганов изрази притесненията си за предстоящия ски сезон на Витоша. Тъй като обновяването на съоръженията е невъзможно към момента, не е ясно дали Витоша ще може да работи пълноценно и да възвърне туристите, които имаше преди миналия зимен сезон, когато ски зоната не функционираше.

Културният туризъм също ще допринесе за увеличаване ръста на туристите, най-вече в месеците след Нова година, когато в почти всички общини има изключително интересни празници, които са свързани със следновогодишните тържества, с кукерски празници и фестивали и с религиозния календар, допълни Драганов.

Източник: агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Ochakva-se-rust-ot-3-5-4-na-turistite-prez-zimata-395634
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.