Осигуряват улично осветление около храм "Св. Андрей Първозвани"
Автор: Екип Varna24.bg 17:14 / 22.11.2012Коментари ()737
Осигуряват улично осветление около православния храм "Св. Андрей Първозвани". Това решение взеха на днешното си заседание общинските съветници от постоянна комисия "Обществен ред и сигурност" към местния парламент.

Храмът се намира в кв. "Чайка", в близост до Математическата гимназия. Той не е свързан с електрическата мрежа и тъй като около него има електрически стълбове, но няма монтирани лампи, става обект на набези, каза свещеник Стоян Василев. Вече са откраднати камбаната на параклиса, а също и дървата за отопление през зимния сезон. Във връзка с посочените проблеми свещеникът настоя за поставяне на осветление около параклиса.

Общинските съветници възложиха предприемането на необходимите мерки на дирекция "Инженерна инфраструктура".

На днешното заседание присъстваха още Нели Петрова, майка на убитата на пешеходна пътека във Варна Лора и Юлиян Арнаудов. Те са учредили инициатива "Карай умно- спаси живот", която цели да се осигури по-голяма сигурност на пешеходците. Петрова посочи пред съветниците, че на много места в града пешеходните пътеки са зацапани или изтрити или се намират непосредствено до светофари. "На пътя за "Виница" няма никаква маркировка, проблем има и на пешеходна пътека във "Владиславово"," каза Петрова.

Местните депутати решиха да направят съвместно заседание с представители на дирекция "Инженерна инфраструктура", където ще бъдат разгледани проблемните места в града.

Източник: Днес +



https://www.varna24.bg/novini/varna/Osiguryavat-ulichno-osvetlenie-okolo-hram-Sv-Andrei-Purvozvani-397032
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.