Дадоха срок на лекарите от Кръвния център да решат за оставките си
Автор: Екип Varna24.bg 15:23 / 23.11.2012Коментари ()1130
© Impact Press Group
До края на седмицата работещите в Регионалния център по трансфузионна хематология във Варна трябва да отговорят дали ще оттеглят оставките, или не. Това заяви министърът на здравеопазването Десислава Атанасова при посещението си в Сливен. По думите й това е важно решение, защото е поела ангажимент от януари 2013 година да бъдат увеличени средствата за възнаграждение с около 15-20 %, предаде Дарик.

"Яснота около напускането или оставането на работа на медицинските работници е необходима и за изготвянето на щатното разписание за следващия месец , както и какви средства ще са необходими и колко човека ще работят в центъра", категорична е министър Атанасова.

От 1 ноември с близо 17 % са увеличени възнагражденията в Кръвния център във Варна, с 18 на сто в Спешната помощ, със 17 в държавните психиатрични болници. Според здравния министър това е един от начините лекарите и медицинският персонал да бъдат задържани да работят в български лечебни заведения, друг вариант е кариерното развитие. 6 500 лекари, медицински сестри, фелдшери и шофьори в момента се обучават по европейски проект за реакции при спешни състояния. Финансирани ще бъдат 1000 места за млади лекари специализанти.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Dadoha-srok-na-lekarite-ot-Kruvniya-centur-da-reshat-za-ostavkite-si-397246
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.