Заплашиха с убийство лекар от МБАЛ "Св.Марина"
Автор: Екип Varna24.bg 11:37 / 02.01.2013Коментари ()2770
© Impact Press Group
Варненец е заплашил с пистолет лекар от Спешна помощ насред МБАЛ "Св. Марина", след като екип на ЦСМП - Варна, закарал негова близка с инсулт в здравното заведение. Това е станало пред очите на колеги на застрашения доктор вчера около 16:30 часа. "Имам оръжие, ще ви застрелям на място", развикал се бабаитът, защото смятал, че 78-годишната жена, поразена от исхемичен инсулт била транспортирана бавно от дома си на ул."Милосърдие" до болницата.

В МБАЛ "Св. Марина", след подаден сигнал, пристигнали полицаи от Второ РУП. При извършения личен обиск у мъжа наистина бил открит пистолет. Към момента спешните лекари не знаят дали оръжието е било законно, огнестрелно или газово. Медикът се е жалвал в полицейското управление от заплахата за убийство.

"Сигналът до нас за 78-годишната пациентка е бил подаден в 15:39 часа. Когато екипът отишъл на адреса, заварил на втория етаж жената, която била прегледана. Установен бил исхемичен инсулт и нашият лекар е поискал помощ, за да бъде свалена тя до линейката. Носилката е била от тези, които няма как да се качат на етажа", обясни д-р Антоанета Касабова, зам.-директор на ЦСМП - Варна.

Пациентката е била стабилна, но трябвало, предвид състоянието й, да бъде транспортирана внимателно до болницата. Още в кооперацията обаче, а след това и по пътя за МБАЛ "Св. Марина", въпросният мъж започнал да мърмори и да вилнее. Струвало му се,че линейката се движи бавно и се възмутил, че автомобилът спира на червен светофар. Въпреки това, спешният доктор не реагирал, защото по принцип близките на застрашени пациенти стават агресивни в критични ситуации като тази.

В МБАЛ "Св. Марина" придружителят на 78-годишната жена вече ескалирал.

Ако оръжието му е било законно, той ще подпише предупредителен протокол в полицията, коментираха от Второ РУП. В случай че е незаконно, последиците за притежателя му

Източник: dnesplus.com



https://www.varna24.bg/novini/varna/Zaplashiha-s-ubiistvo-lekar-ot-MBAL-SvMarina-405847
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.