Значителен ръст на болните от варицела във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 16:52 / 03.01.2013Коментари ()846
© Varna24.bg
Значително увеличение на болните от варицела се наблюдава във Варна от началото на годината, съобщи д-р Светла Станева, директор на отдел "Надзор на заразните болести" в Регионалната здравна инспекция.

Тази тенденция се е появила още в края на миналата година през ноември и декември, отчете д-р Станева. От началото на 2013 година има общо 84 болни от варицела, като за същия период на миналата година те са били едва 15. 65 от заболелите са от град Варна, в различни възрасти, като преобладават децата. Д-р Станева отбеляза, че се препоръчва ограничаване на контактите, да не се събират малчуганите в сборни групи, да не се организират масови тържества, също така да бъде прецизен сутрешния филтър, когато се приемат децата, да не постъпват болни.

От останалите диагнози при заразните болести, повече са острите ентероколити с недоказан произход и причинител, като случаите са осем, седем, от които във Варна. Има и заболели шест души от вирусни хепатити, без епидемична връзка между тях във Варна, а в Провадия са в колективи.

Източник: агенция "Фокус"



https://www.varna24.bg/novini/interesno/Znachitelen-rust-na-bolnite-ot-varicela-vuv-Varna-406197
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.