© Bulphoto | | Председателят на Регионалния съюз на хлебопроизводителите във Варна Иво Бонев заяви, че в момента цените на заводския хляб в града варират в много широки граници от 56 стотинки до 1 лев и 15 стотинки. Причината е в търговските вериги, които оказват силен натиск върху производителите на хляб и тестени произведения за определяне на по-високи цени.Според Бонев, това води до производството на по-некачествен хляб и закуски от некачествено брашно и палмови мазнини,което е и опасно за здравето на потребителите. Във Варна работят над 500 хлебопроизводители,а заедно с останалите производители в сладкарството и заведенията за хранене,броят им надхвърля 10 000. Според Бонев положителен ефект върху качеството в бранша оказват проверките на Българската агенция за безопасност на храните.
Източник: радио Варна |