Съдят мъж за присвояване на средства от фонд на Европейския съюз
Автор: Екип Varna24.bg 15:36 / 18.01.2013Коментари ()758
©
43-годишен мъж от Сандански е подсъдим в задочно производство пред Районния съд във Варна по наказателно дело за присвояване на средства от фонд на Европейския съюз.

Съгласно внесения обвинителен акт, 43-год. П. Илиев през периода 7-13 април 2004 г., като длъжностно лице - пълномощник на изпълнителния директор на "Специализирана болница за рехабилитация - Варна"АД, присвоил чужди пари, поверени му да ги управлява - левовата равностойност на 4000 евро, собственост на ЕС и Република България, представлявана от Министъра на регионалното развитие и благоустройството.

Според обвинението - средствата от фонд на ЕС са били отпускани на траншове по договор за осъществяване на проект за създаване на трудова заетост за хора с намалена работоспособност в сектор "Водолечение", находящ се в Морската градина на Варна. Съобразно изпълнението на една част от проекта, трябвало подсъдимият Илиев (като пълномощник на изпълнителния директор) да закупи различни необходими съоръжения като душ кабини, тангенторни вани и др., след което да отчете изразходваните средствата по направлението. Впоследствие се установява, че в изготвените и представени финансови отчети за направени разходи, подсъдимият е включил и сума от 4000 евро за покупка на сауна, за която сума не са представени никакви разходо-оправдателни документи.

В предходните две съдебни заседания ход на делото не бе даден, поради нередовното призоваване на подсъдимия и неявяването на неговия защитник. 43-год. П. Илиев бе обявен за общодържавно издирване за установяване на настоящото му местонахождение.

Поредното заседание по наказателното дело е насрочено за 21 януари 2013 г. от 9 часа, за разглеждане по общия ред, с разпит на над 35 свидетели и вещи лица. Делото се разглежда от 23-ти състав на Варненски районен съд.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Sudyat-muzh-za-prisvoyavane-na-sredstva-ot-fond-na-Evropeiskiya-suyuz-409568
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.