Италианците заловиха българския кошмар на Венеция
Автор: Екип Varna24.bg 12:55 / 20.01.2013Коментари ()913
© в.Монитор
Италианската полиция успя да залови българка, станала известна на Ботуша като Кралицата на обирите. 24-годишната Джина Иванова била толкова добра джебчийка, че се превърнала в кошмар на Венеция. Българката била позната още и като Кадифената ръка и Ловката котка. Така близо 30 души я наричат в пуснати срещу нея доноси в полицията. С тези псевдоними разследващите също били регистрирали джебчийката в преписките си, давайки си сметка, че си имат работа с добре подготвена и опитна в занаята жена.

Полицаите били сигурни, че трябва да бъдат по-хитри и ловки от нея, за да я пипнат. За тази цел шефът на полицията в града Еудженио Вомиеро издал заповед на подчинените си в сряда, да облекат цивилни дрехи и да патрулират денонощно из обществения транспорт.

И по-специално във возилата, където най-често се вихрят джебчиите или по-скоро самата Кралица на обирите. От показанията на повечето жертви ставало ясно, че те са били обрани от "млада симпатична и вежлива блондинка", най-вероятно чужденка. Полицаите се оглеждали за нея, когато в един от трамваите се качила точно такава жена. Тя била облечена хубаво, на главата си носела шапка и имала две дамски чанти, преметнати през рамо. Младото момиче си перфорирало билета, след което направила светкавичен оглед на автобуса и се насочила към пътуваща сама възрастна жена. Тя се доближила плътно до нея и за части от секундата измъкнала нещо от чантата й, което също толкова бързо прибрала в якето си.

На следващата спирка на ул. "Сан Дона" симпатичната блондинка слязла, следвана обаче от двамата полицаи. Третият, който останал в автобуса, се легитимирал на възрастната жена и я помолил да провери дали нещо не липсва от чантата й. Чак тогава бабата разбрала, че вече е без портфейла с току-що изтеглените от банка няколкостотин евро. Цивилният полицаи информирал колегите си, които били по петите на младото момиче, и те я арестували. Девойката била отведена в полицейското управление, където се оказало, че точно тя е Кралицата на обирите. 24-годишната Джина Иванова била издирвана и от Интерпол, защото преди да се установи във Венеция, крадяла из Виена и Верона. При обиска униформените открили над 5 хил. евро в бельото й.

Източник: в. "Монитор"



https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Italiancite-zaloviha-bulgarskiya-koshmar-na-Veneciya-409868
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.