Съветници даряват заплати за родилното отделение на МБАЛ "Св. Анна"
Автор: Екип Varna24.bg 13:25 / 21.01.2013Коментари ()1216
© Varna24.bg
Общинските съветници от групата на БСП се включват в благотворителна акция, която набира средства за родилното отделение на МБЛА "Св. Анна". Днес доц. Лидия Петкова, член на комисията по здравеопазване в Общинския съвет и лидерът на БСП Борислав Гуцанов поздравиха екипа на отделението по повод Бабинден.

"Ще дарим януарските си заплати и ще се включим в обявената вече кампания за набиране на средства за фетални монитори", обясни доц. Петкова. До момента в рамките на акцията са събрани 6000 лв. Необходимата сума е 7000 лв.

Феталните монитори са изключително важни, тъй като те дават възможност плодът да се наблюдава още в утробата на майката, което е важно за ранна диагностика на евентуални малформации или заболявания, обясни доц. Петкова.
Сумата, която съветниците от БСП ще дарят, освен за вече обявената акция, ще послужи и като начален капитал на друга, целта на която е закупуване на 3D ехограф, изключително необходим за отделението.

Пред лекарите, акушерките и сестрите Борислав Гуцанови и доц. Лидия Петкова поеха ангажимент групата на БСП да предложи в бюджета на общината за тази година да бъде включено финансиране за този апарат.

По-рано доц. Лидия Петкова и Борислав Гуцанов честитиха празника и на екипа в АГ-болницата.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Suvetnici-daryavat-zaplati-za-rodilnoto-otdelenie-na-MBAL-Sv-Anna-410120
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.