Бутат котешкия "приют“ на ул. "Н. Михайловски“ във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 11:54 / 23.01.2013Коментари ()1372
Импровизираният котешки приют, който варненка бе спретнала под прозорците на жилищна кооперация на ул. "Никола Михайловски", ще бъде премахнат. Само ден след публикация във в. "Черно море" от 17 януари звеното за контрол и регистрация, което работи към общинския кучкарник, е направило проверка. На мястото е била засечена жена, която храни котките. Издадено й е предписание до 20 дни да премахне 11-те колибки и двата стола, които е поставила край блока специално за животните. Жената е изразила готовност да развали котешките къщички, в които се е опитала да създаде уют на животинките.

Акт не й е съставен, тъй като разчитаме на доброволното й съдействие, обясни шефът на приюта за безстопанствени кучета Иван Радев. По думите му след повторна проверка вчера инспекторите са констатирали, че на мястото са останали само 2 от колибките. Явно до изтичането на поставения срок предписанията ни ще бъдат изпълнени. Длъжни сме да се самосезираме при такива обстоятелства, тъй като отглеждането на много котки при подобни условия крие риск от развъждането на зарази, отчете Радев.

Той уточни, че съгласно наредбата за обществения ред наказанието за нарушения от този тип е санкция в размер от 50 до 500 лв. Глобата във връзка със забраната за системно хранене на бездомни животни срещна най-голям отпор от страна на природозащитниците.

Нямаме за цел да налагаме финансови санкции, затова не бързаме да издаваме актове. Важното е да предотвратим опасностите за здравето на хората, които могат да възникнат вследствие на криворазбраната грижа за животните, категоричен бе Иван Радев.

Източник: в. "Черно море"



https://www.varna24.bg/novini/varna/Butat-koteshkiya-priyut-na-ul-N-Mihailovski-vuv-Varna-410597
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.