Луксозни варненски имоти изпреварват Испания и Португалия по скъпотия
Автор: Екип Varna24.bg 09:23 / 24.01.2013Коментари ()618
© Народно дело
Луксозни вили във Варна се продават на почти двойно по-висока цена от аналогични имоти, които се намират в световноизвестни курорти. За разлика от варненските оферти, тези в Испания и Португалия се намират във вилни зони с изключително добре уредена инфраструктура. Често дори са в близост да плажната ивица.

На какво се дължи тази особеност на родния пазар за недвижими имоти, не е ясно. Брокери не успяват да дадат конкретен отговор на въпроса. Така например луксозна варненска вила в Евксиноград с хубав двор се продава за 550 000 евро. Миналата седмица там имаше протести срещу липсата на инфраструктура. Срещу 300 000 в португалския курорт Кашкаиш може да се купи вила с гледка към Атлантическия океан и собствен басейн. Популярният курорт нарицателно се нарича Португалският Холивуд. Срещу 350 000 евро може да се купи бледорозова вила, която е с 4 спални и бани. Намира се на 5 минути от популярния плаж Гиншу.

Съседните къщи и вили са от същия и дори по-висок ранг. Това е хомогенност, с която родните вилни зони не се отличават. Испанските луксозни имоти като че ли са още по-евтини от варненските. Така например къщи с голям двор, палми и басейн в популярния и уреден испански курорт Коста Бланка се предлагат за 200 000 - 350 000 евро. За сравнение, недовършена вила на груб строеж в кв. "Галата" се предлага за 130 00 евро, в испански курорт на 5 минути от плажа се продават кокетни вили с по 3-4 спални и задължителен басейн.

Източник: в. Народно дело



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Luksozni-varnenski-imoti-izprevarvat-Ispaniya-i-Portugaliya-po-skupotiya-410807
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.