"Детелина на здравето" подредиха децата от детска градина в Аспарухово
Автор: Екип Varna24.bg 15:36 / 25.01.2013Коментари ()1686
©
112 деца от ЦДГ №12 "Пинокио" в квартал "Аспарухово" - Варна, участваха в образователен здравословен хепанинг "ДЕТЕЛИНА НА ЗДРАВЕТО". Той е част от плана на детската градина във връзка Националната кампанията на МОМН "Участвам и променям" - направление здравословно хранене, и европейската схема "Училищен плод", подкрепена от Европейската общност и Държавен фонд "Земеделие".

Гости на децата бяха д-р Дамянов, зъболекар, д-р Темелкова - педиатър, и представители на ДФ "Земеделие" - Варна. С презентации, стихове, гатанки, драматизации, децата подредиха детелината на здравето и показаха познанията си за здравословния начин на живот.

Целта на образователния хепанинг е създаване на навици за честа консумация на плодове и зеленчуци от децата, грижа за здрави зъбки, спортуване, закаляване, а също и привличане на родителите към здравословния начин на хранене на децата.
Представителите на ДФ "Земеделие" подариха на децата значки, химикали с логото на европейската схема "Училищен плод" и други рекламни материали.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Detelina-na-zdraveto-podrediha-decata-ot-detska-gradina-v-Asparuhovo-411316
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.