С 48 млн. лв. модернизират инфраструктурата за отпадъчни води в Златни пясъци
Автор: Екип Varna24.bg 08:32 / 27.01.2013Коментари ()835
© Varna24.bg
Община Варна ще представи проекта DIR-51011119-18-37 "Подготовка и изпълнение на проект за развитие на инфраструктурата за отпадъчни води в агломерация к.к."Златни пясъци", Община Варна"

Събитието ще се състои на 30 януари 2013 г. от 14:00 часа в гр. Варна, Община Варна, бул."Осми приморски полк" № 43, в зала Варна, ет.2.

Основната цел на проекта, чиято обща стойност е 48 069 312 лв., е належащата реконструкция и модернизация на съществуващата ПСОВ - Златни пясъци, която ще осигури необходимата степен на пречистване на отпадъчните води в агломерацията.

Проектът, финансира от Кохезионния фонд на Европейския съюз и от държавния бюджет на Република България, ще се реализира на два етапа. Първият етап включва техническа помощ за постигане на пълна проектна готовност за разширение, реконструкция и модернизация на ПОСВ к.к. "Златни пясъци". Във втория етап ще бъде изпълнен инвестиционният проект (строителство). Крайният срок, предвиден за осъществяването на проекта, е 20.03.2015 г.
Реализацията му ще спомогне за осигуряване на необходимото пречистване чрез реконструкция, модернизация и разширение на ПСОВ - Златни пясъци, по - строго пречистване на отпадъчните води от агломерацията, предотвратяване замърсяването на водоприемника Черно море, частично изграждане и реконструкция на канализационната мрежа СО "Ален Мак".

Като цяло проектът ще има положителен ефект и принос за повишаване качеството на живот и привлекателността на курортния комплекс "Златни пясъци", както и за подобряване на условията за развитие на туристическия сектор по Черноморското крайбрежие.



https://www.varna24.bg/novini/varna/S-48-mln-lv-modernizirat-infrastrukturata-za-otpaduchni-vodi-v-Zlatni-pyasuci-411525
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.