Референдумът е грандиозен провал за БСП и Станишев
Автор: Екип Varna24.bg 10:00 / 28.01.2013Коментари ()1148
© Varna24.bg
Провелият се вчера референдум, който трябваше да даде отговор на въпроса дали искаме развитие на ядрената енергетика в България, но реално касаеше строителството на АЕЦ Белее, очаквано се провали.

Провалът обаче бе по-голям дори от първоначалните прогнози. Услужливи социологически агенции вещаеха вот в рамките на 40% и подкрепа "За" със стойности, близки до 70%. Резултатите обаче разбиха на пух и прах прогнозите.

Вотът е толкова лош за БСП и лидера на партията Сергей Станишев не само заради конкретния проект, но защото показа, че противно на широко рекламираното в медиите покачване на рейтинга, БСП продължава да губи позиции. Едва 20% от българите излязоха да гласуват, от тях 60% подкрепят Белене. Това е електоратът на социалистите, дори не всичкият е техен, което означава, че реално те разчитат на едва 10-12% подкрепа от българския народ. Естествено мобилизацията на "червения" електорат бе по-салаба, отколкото може да се очаква на парламентарните избори това лято, въпреки че по една от националните телевизии показаха как роми се водят под строй и със списъци да гласуват "За", като дори си плащали бензина, за да стигнат до урините, а един възрастен дядо от малцинствата чистосърдечно си призна, че го водят, за да гласува за БСП.

Неслучайно, след като станаха ясни резултатите от вота, лидерите на "червените" се държаха изключително неадекватно, като отчетоха победа. И на децата е ясно, че противниците на "червената" идея просто не излязоха да гласуват, с надеждата, че този референдум ще се провали напълно. Наясно са с това и в "червения" лагер, затова тези 60% подкрепа не ги греят изобщо, просто им дават някакво оправдание да продължават да говорят неистини по медиите и да се държат неадекватно. Точно като неадекватно може да се определи поведението им снощи. Мая Манолова бе изпаднала в мини истерия и се караше с всички и на всички в ефира на bTV. Забележката на Даниел Вълчев, че е прекалила с късните кафета, е най-мекият начин по който можеше да й се намекне, че поведението й не отговаря на това на един депутат, било той и от опозицията.




Още по темата: общо новини по темата: 328
17.01.2014 »
19.10.2013 »
18.10.2013 »
14.10.2013 »
03.08.2013 »
21.07.2013 »
предишна страница [ 1/55 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Referendumut-e-grandiozen-proval-za-BSP-i-Stanishev-411767
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.