Мирослав Найденов: Фирми са купували земя по морето на цени от 2 лв. на кв/м
Автор: Екип Varna24.bg 09:03 / 30.01.2013Коментари ()603
© Varna24.bg
Фирми са купували земя по морето на цени от 2 лева на кв/м. Това съобщи в предаването "Здравей, България" земеделският министър Мирослав Найденов. Местните веднага изчислили, че бизнесмените са се сдобили с апетитните хапки на цената на два хляба за квадрат.

Министърът е получил късно снощи обобщение на исканите справки от областните управители, които до средата на 2008 година са продавали земите. Според проверката по време на управлението на Тройната коалиция са били продадени 143 апетитни имота от общо около 2000 декара земя. "Имотите са покрай Варна и Бургас. Продадени са на цени от 2,03 или 2,58 лева", обясни министърът.

Списъкът с фирмите, които са купували, ще бъде предоставен на парламентарната комисия. Найденов обаче отказа да съобщи име на фирми, но заяви, че в следващите дни те ще станат ясни. "Ще се окаже, че са приближени до тогавашните управляващи", коментира Найденов.

Източник: в. Стандарт



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Miroslav-Naidenov-Firmi-sa-kupuvali-zemya-po-moreto-na-ceni-ot-2-lv-na-kvm-412228
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.