Общинската комисия не позволи ляв завой от бул. "Ген. Колев" към ул. "Драва Чех"
Автор: Екип Varna24.bg 15:16 / 01.02.2013Коментари ()999
© Varna24.bg
Общинската комисия по безопасност на движението отказа да одобри разрешаването на ляв завой от бул. "Ген. Колев" към ул. "Драва Чех". В момента той е забранен, но много шофьори, в това число и таксиметрови, нарушават правилата за свое удобство.

Според мнозина от тях този завой дава най-лесен достъп до т.нар. Еврокаре - ул. "Цар Асен" и пазар "Чаталджа". Специалистите на общината обаче са сигурни, че забраната трябва да бъде запазена, за да не се губи основната идея за разширяването на "Ген. Колев" и отпушването на движението по него, при това само година след реконструкцията.

"Ако позволим този ляв завой, скоро там ще трябва да сложим и светофар", коментира зам.-кметът Богдан Караденчев, който ръководи комисията по безопасност на движението. Макар че сегашното положение със забраната остана в сила след гласуване, комисията стигна до извода, че е необходимо да се мисли за разширяване на ул. "Драва Чех", която и без друго е сред обектите за улична рехабилитация за тази година.

Източник: в. Народно дело


https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtinskata-komisiya-ne-pozvoli-lyav-zavoi-ot-bul-Gen-Kolev-kum-ul-Drava-Cheh-412960
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.