Цяло варненско село търси помощ за обездвижена жена
Автор: Екип Varna24.bg 16:14 / 05.02.2013Коментари ()842
42-годишна жена от варненското село Чернево от четири години не е излизала от дома си. След пет операции на дискова херния, жената е прикована на легло, живее в къща без ток, без баня и тоалетна. Близките на жената отчаяно търсят помощ, за да я заведат при специалисти за нова операция.

Преди операциите Севда не се спирала, разказват съседите. Отгледала три дъщери, работела като чистачка в читалището.

"Сложиха ми едни болтове и така останах вече, осакатена, нито мога да се обърна, нито да стана, нито да седна. Нямаме удобства, няма баня вкъщи, нямаме тоалетна вътре, не ме къпят, с мокри кърпички съм, така съм цял ден. Понякога ям, понякога нищо не ям, гладна пия лекарства, най-много ям лед, гори ме вътре, много ме гори", разказва Севда Алексиева.

Семейството живее в бедност и без ток, защото не могат да го плащат. Съседите и кметът издействали на Севда пенсия, а едната й дъщеря от скоро е неин личен асистент.

Преди Нова година мъжът на Севда ходил с познат до София. Показал епикризите и снимките й на лекар, който обещал, че с нова операция може да я изправи на крака. Затова сега цялото село търси помощ - да заведат жената в болницата и да я оперират. Сега Севда мечтае да се излекува и да излезе навън.

Източник: Нова телевизия



https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Cyalo-varnensko-selo-tursi-pomosht-za-obezdvizhena-zhena-413709
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.