Обсъдиха възможностите за италиански инвестиции в област Варна
Автор: Екип Varna24.bg 17:17 / 08.02.2013Коментари ()1474
©
Възможностите за инвестиции в област Варна обсъдиха областният управител Коста Базитов и посланика на Италия в България, Н. Пр. Марко Контичели. Дипломатът оглави мисията на своята страна в края на август миналата година. На срещата присъстваха заместник-областният управител Пламен Манушев, почетният консул на Италия във Варна Иван Табаков и кап. Масимо Гуадалупи - представител на Италия в Щаба на ВМС на България.

Коментирано бе строителството на Морския газопровод "Южен поток" от компанията "South Stream Transport B.V.", в която 20% е участието на италианската фирма Eni S.p.a. По време на разговорите беше отделено внимание на културните връзки на България и Италия и кандидатурата на Варна за европейска столица на културата през 2019 г.

В програмата на посланик Контичели са включени посещение в циментовия завод в Девня, част от "Италчементи груп" и среща с представители на италианската общност във Варна. По-късно през деня дипломатът отпътува за Бургас, където друга италианска фирма е изпълнител на проект на "Лукойл" за изграждането на комплекс за преработка на тежки отпадъци в петролната рафинерия в града.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Obsudiha-vuzmozhnostite-za-italianski-investicii-v-oblast-Varna-414557
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.