Започва изграждане на затворнически общежития в Бургас и Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:10 / 11.02.2013Коментари ()598
© Varna24.bg
Започва изграждане на две затворнически общежития в Бургас и Варна. Това съобщи министърът на правосъдието Диана Ковачева след подписването на два договора по норвежкия финансов механизъм. По тях страната ни ще получи 10 млн. евро 7 от тях са за подобряване на условията в местата за лишаване от свобода, а останалите три за подобряване на работата на съдебната власт. С тези средства до месец ще започне да работи и системата за електронно призоваване по съдебни дела.

Министър Ковачева коментира и липсата на номинации за членове на Конституционния съд след скандалите по избора на Венета Марковска и Галя Гугушева. Днес (11 февруари) е последният срок, в който трябва да се издигнат кандидатури за свободното място в съда.

"Тревожно е. Трябва да има кандидати. Апелирам да има номинирани, но няма как аз да номинирам. Смятам, че всяка една институция трябва да е напълно сформирана, за да работи добре. Не зная какви са причините да няма номинирани. Надявам се да не са процедурите за прозрачност, които въведохме преди време и те да плашат самите кандидати.", коментира Ковачева.



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Zapochva-izgrazhdane-na-zatvornicheski-obshtezhitiya-v-Burgas-i-Varna-415022
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.